Maak impact die telt op de werkvloer

Met Fello maak je voor collega's met zorgtaken echt verschil. Onze coaches denken met hen mee en nemen regeltaken over. Zo hebben medewerkers minder aan hun hoofd. Thuis én op het werk.

FEL_Voorbedrijven_AltHero
Energielek

Zo blijven je medewerkers opgeladen

Mantelzorg combineren met werk. Soms een lastige combinatie, maar voor steeds meer medewerkers de dagelijkse realiteit. Voorkom dat mantelzorg leidt tot minder productiviteit of zelfs uitval. Wij zorgen voor rust, inzicht en bewustwording. 

 

Begin vandaag nog!

Wat kan Fello voor jou betekenen

Fello biedt verschillende samenwerkingsvormen. Met het full service pakket kunnen werkende mantelzorgers in jouw organisatie ten alle tijden een beroep doen op onze coaches. Ook ontzorgen we jou volledig met allerlei communicatiemiddelen, zodat onze hulp en het thema mantelzorg alle aandacht krijgt. 

We kunnen ook starten met een light pakket, waarbij je per hulpvraag een factuur betaalt. Natuurlijk helpen we je dan ook met de communicatie. 

Wil je eerst eens laagdrempelig kennismaken, dan kunnen we bijvoorbeeld een webinar organiseren of een inloopspreekuur, of een test in jouw organisatie uitrollen.

Lees meer over onze werkwijze en onze coaches

Fello coaches

Directe verlichting voor mantelzorgende medewerkers.

Keuze menu

Keuze uit diverse middelen zoals een webinar, inloopspreekuur, workshop of e-learning.

Mantel­zorg­ test

Inzicht voor medewerkers in het thema mantelzorg.

Compleet communicatiepakket

Om het thema te laden is er keuze uit verschillende communicatiemiddelen.

Lees meer over onze werkwijze en onze coaches

Bereken wat mantel­zorg­ jouw organisatie kost

Maak de mantelzorgdruk in jouw organisatie inzichtelijk en ontdek hoe je met Fello bespaart. De Fello kosten zijn gebaseerd op het gemiddeld aantal medewerkers dat een mantelzorg traject doet.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ondervinden hoe Fello uw organisatie kan ondersteunen.

0%
€0

Dit verschil maakt Fello voor jou

0

Verzuimkosten jaarlijks

0

Gebaseerd op verwachte aantal mantelzorgtrajecten in jouw organisatie (exclusief awareness pakket).

Fello kosten

overbelast-mantelzorger

Herken jij de mantel­zorg­er in jouw team

Er zijn verschillende signalen die kúnnen wijzen op overbelasting bij mantelzorgers. Als werkgever ben je erbij gebaat overbelasting tijdig te herkennen.

Lees het hele artikel

Na één maand hadden we al meer zicht op de impact die mantelzorg op onze organisatie heeft. En er wordt al een aantal medewerkers geholpen door een Fello coach.

Simone Dekkers, vitaliteitsmedewerker bij Simac

mantelzorgbeleid

Vraag en antwoord

 • Hoe weten jullie hoeveel mantelzorgers er zijn?

  We hebben op basis van diverse databronnen (zoals het CBS, onze onderzoeken en andere erkende instanties) een rekenmodule ontwikkelt waarin we met enkele bedrijfsgegevens een acurate inschatting maken van het aantal mantelzorgers in jouw organisatie.

 • Hoe borgen jullie de privacy van mijn medewerker?

  Wij voldoen volledig aan de AVG en bieden 100% anonimiteit tussen medewerker en werkgever. Onze aangesloten coaches voldoen aan dezelfde wetgeving, ze zijn ingeschreven bij het registerplein en lid van de BMZM. Lees meer in ons privacystatement.

 • Vergoedt de zorgverzekering mantelzorghulp?

  De basisverzekering vergoedt geen hulp voor mantelzorgers. Veel aanvullende verzekeringen wel. Maar slechts een beperkt aantal uren. Dit zorgt vaak voor een korte termijn oplossing, terwijl lange termijnoplossingen het verzuim echt reduceren.

 • Waarin kunnen jullie onze leidinggevenden trainen?

  We geven ze inzicht in wat mantelzorg is en waaraan je een (overbelaste) mantelzorger herkent.

 • We bieden medewerkers al de mogelijkheid van betaald verlof of een kleiner contract. Is dat niet genoeg?

  Voor de korte termijn kan dat werken. Maar vaak heeft mantelzorg een langdurig karakter. Niet iedereen kan of wil zich een lager inkomen permitteren. Bovendien, de meeste mantelzorgers werken juist graag.

 • Waarom moeten medewerkers zich rechtstreeks bij Fello melden?

  Het verlaagt de drempel om hulp te vragen. Toegeven aan een manager of HR-adviseur dat je in de knel zit met je werk doordat je voor iemand zorgt, kan kwetsbaar voelen. Ruim 70% van de overbelaste mantelzorgers zwijgt uit angst voor negatieve gevolgen voor de loopbaan. Bovendien mag een werkgever veel privé-informatie niet vragen of vastleggen.

 • Wat als ik mijn medewerkers zelf doorverwijs naar een zelfstandige mantelzorgmakelaar?

  Zoeken naar een goede en betaalbare mantelzorgmakelaar in de buurt van jouw medewerker kost tijd. Daarnaast biedt de coach behalve praktische hulp ook een luisterend oor en daarmee ook mentale steun. Ze laten hen stilstaan bij de eigen behoeften en geven inzicht in hoe de omgeving ook kan helpen. Een kleine vraag beantwoorden in een vroeg stadium voorkomt brandende huizen in een later stadium.

Onze klant­en­ bouwen op Fello

Mantelzorg is overal. En dat zie je aan onze klanten: ze komen uit verschillende industrieën en sectoren. Maar één ding hebben ze gemeen: ze vertrouwen op Fello.