De HR adviseur vertelt: Danielle Nagtegaal

Danielle Nagtegaal is HR adviseur bij Gemeente Vlissingen. Zij introduceerde Fello op de werkvloer, voor haar collega's. Ze vertelt ons over haar ervaring.
 

Een veel besproken onderwerp

In gesprekken met medewerkers en teamleiders kwam het onderwerp mantelzorg al vaker naar boven. Het kan echt een probleem zijn op de werkvloer. Eind 2021 werd ik gebeld door een medewerker van Fello. Ik was meteen enthousiast. Het is een fantastische tool voor mensen die te veel te doen hebben en daar ook nog mantelzorg- taken bij krijgen.

Na introductie waren mijn collega’s van HR waren ook positief. De directie vond het in eerste instantie wel wat vaag. “Er zijn toch ook gratis apps?” en “Kunnen we dit niet intern oppakken?” Ik heb ze overtuigd dat Fello gratis apps overstijgt. Je wordt geholpen in je communicatie, implementatie en krijgt rapportages over gebruik. Dat dat een betaalde dienstverlening is, is niet meer dan logisch. Bovendien denk ik dat medewerkers dit niet op hun werk erbij willen hebben. Je wilt ze daar wel in faciliteren, maar het is iets wat thuis afspeelt.

“Mantelzorg is een nog onderbelicht probleem en ik vind het super gaaf dat we onze medewerkers nu een oplossing kunnen bieden. Ook de medewerkers zelf gaven positieve feedback. Sommigen gaven aan dat ze dit in het verleden nodig hadden. ‘Jammer, dat het er toen niet was, maar super dat het er nu is.’”

Danielle Nagtegaal

Een positieve ervaring voor mij, maar ook mijn collega's

We werken hier mensgericht en dat vind ik belangrijk. Mantelzorg is een nog onderbelicht probleem en ik vind het super gaaf dat we onze medewerkers nu een oplossing kunnen bieden. Ook de medewerkers zelf gaven positieve feedback. Sommigen gaven aan dat ze dit in het verleden nodig hadden. “Jammer, dat het er toen niet was, maar super dat het er nu is.”

Het contact met Fello is prettig. Ze volgen alles goed op en de mensen zijn aardig, professioneel en enthousiast. Tijdens de kickoff bespraken we een communicatieplan, met daarin diverse middelen die we kunnen inzetten, voor de introductie bij medewerkers. Zo zetten we een scan uit waarmee we meer informatie krijgen over het aantal mantelzorgers binnen onze organisatie en de impact die mantelzorg op hun leven heeft. En voor leidinggevenden (de mensen met signaalfunctie) is er een e-learning over hoe je mantelzorgers herkent.

Al met al ben ik ontzettend tevreden hoe het gegaan is. En wat helemaal fijn is; de eerste medewerkers maken al gebruik van Fello!

Ook samenwerken met Fello?

Neem contact met ons op! Stuur een e-mail naar info@fello.nl of bel ons: 085 303 6296

Laat mantel­zorg­ het werk niet in de weg staan

Mantelzorg heeft een negatief effect op het werk, o.a. minder concentratie en lagere productiviteit. Het zorgt zelfs voor 18% van het verzuim. Fello zorgt voor elkaar. Voor wie zorg jij? Neem contact met ons op en kijk wat wij voor jou en jouw situatie kunnen betekenen.