Financieele Dagblad

Financieele Dagblad, 19 februari 2024

In Nederland zijn er maar liefst 5 miljoen mantelzorgers, zo’n 40% hiervan heeft betaald werk. Voor hen is het regelmatig lastig om balans te vinden tussen werk en mantelzorg. Fello ondersteunt zowel mantelzorgers als hun werkgever, waardoor er een klimaat ontstaat waarin het voor iedereen prettig werken is. Collega Hein Wittgen vertelt ons verhaal in het Financieele Dagblad.

Download hier
Presenterende vrouw

27 oktober 2023, derde werkgevers: zieke mantel­zorg­ers worden steeds meer financiële strop

Werkgevers maken zich zorgen over het steeds grotere beroep dat wordt gedaan op personeel om naast werk ook voor naasten te zorgen. Driekwart van de werkgevers vindt dat zij nu opdraaien voor taken die door de overheid bij mantelzorgers zijn gelegd. Mantelzorgende medewerkers zorgen namelijk voor ziekteverzuim, personele problemen en hogere bedrijfskosten. Dat blijkt uit een onderzoek van Motivaction, in opdracht van het journalistieke platform Pointer (KRO-NCRV) en Fello.

Lees het hele artikel hier
mantelzorg-frits-magazine

Frits magazine, editie december 2022

De cijfers zijn even opzienbarend als alarmerend: één op de vijf medewerkers in een bedrijf of organisatie combineert zijn of haar baan met mantelzorg. Bijna de helft van hun leidinggevenden is hiervan niet op de hoogte.

Download hier
verzuim-pw

PW magazine, editie december 2022

Maar liefst 18% van het Nederlandse verzuim wordt erdoor veroorzaakt: mantelzorgers die in de knel komen tussen werk en privé. Geen wonder, want het aantal mantelzorgers in ons land is opgelopen tot maar liefst 5 miljoen. Hoe kan HR die mensen zo goed mogelijk begeleiden?

Download hier
mantelzorg-werkgever

ED, 10 november 2022

Met krapte op de arbeids markt en toenemende druk op de zorg wordt het voor werkgevers belangrijker oog te hebben voor mantelzorgers op de werkvloer, vindt Eric van Schagen.

Download hier