Maak werk van mantel­zorg­

Een gezonde balans tussen werk en privé: dat heeft de mantelzorger in je organisatie nodig. Hoe je die balans bereikt? Stap voor stap. Met Fello

FEL_Stappen_Althero_2
mantelzorgbeleid-werk
Stap

Stippel een mantel­zorg­beleid uit

Heb je meer dan 250 medewerkers? Dan is het vanaf 2024 verplicht om een duurzaam beleid te hebben waarin mantelzorg een plaats krijgt. Maar ook als je organisatie minder dan 250 werknemers telt, is mantelzorgbeleid een goed idee. Voor de mantelzorger die werk en privé niet meer gecombineerd krijgt. En voor jou als werkgever die moet afrekenen met torenhoge verzuimcijfers. Fello helpt je graag het tij keren.

mantelzorg-stappenplan-bedrijven
Stap

Maak kennis met Fello

Elke organisatie is anders. Met een andere bedrijfscultuur, andere gewoontes. Daarom knippen we onze aanpak helemaal op maat van jouw organisatie. Natuurlijk starten we met een grondige kennismaking. Met onze scan meten we de mantelzorgdruk in je organisatie. We kijken welke behoeften er zijn en kiezen samen de beste middelen om met je medewerkers te communiceren over je nieuwe beleid. Extra duwtje in de rug nodig? Fello biedt ook workshops voor leidinggevenden en testen voor medewerkers én leidinggevenden.

mantelzorg-stappenplan-bedrijven
Stap

Haal onze coaches in huis

Onze ervaren coaches staan enthousiast te trappelen om in je organisatie te helpen. Dankzij hun begeleiding voelen je medewerkers zich gezien en gehoord en verbetert hun vitaliteit en gezondheid. Op gezette tijden bespreken we samen hoe alles verloopt. We melden hoeveel mantelzorgers zich al hebben aangemeld en je krijgt een globaal overzicht van de ontwikkeling. Gevolg? Het verzuimpercentage daalt. Mantelzorgers geven onze coaches 9 op 10! Hoe verdienen ze die hoge score?

  • Vertrouwen – ze blijven van het begin tot het einde het vaste aanspreekpunt. Zo ontstaat er een stevige en vertrouwelijke band. Dankzij die individuele coaching voelen mantelzorgers zich gezien en gehoord en verbetert de vitaliteit en gezondheid.
  • Ervaring – ze nemen praktische regeltaken uit handen want ze kennen alle (financiële) regelingen als hun broekzak: voor Wmo, Wlz en Pgb tot hulp aan huis en vervoer.
  • Betrokkenheid – ze blijven goed op de hoogte van de situatie. Zo heeft de mantelzorger altijd iemand om op terug te vallen wanneer er iets verandert in de behoefte.
mantelzorgondersteuning
Stap

Evaluatie en rapportage

Na livegang bespreek je op gezette tijden samen met jouw contactpersoon hoe het gaat. Ook laten we dan zien hoeveel mantelzorgers zich al hebben aangemeld en geven we globaal inzicht in de casussen.

Meteen aan de slag?

Zet nu de eerste stap en neem contact met ons op.

Neem contact op