De werkgever vertelt: Maarten van Kroonenburg

Maarten van Kroonenburg is oprichter en eigenaar van BW Ventures. “Wij hebben een jong team, niemand is ouder dan 40 jaar. Mijn medewerkers dragen de organisatie, ik ben afhankelijk van hen. Mede daarom vind ik het belangrijk een goede werkgever te zijn. Want hoe meer mijn werknemers zich op hun gemak en vertrouwd voelen, hoe beter ze ook hun werk voor hun klanten kunnen doen.”
Maarten werkgever mantelzorger Fello

De ideale rechterhand op het gebied van mantelzorg.

Bij een van mijn werknemers liep de mantelzorg situatie dermate uit de hand dat we beiden op zoek waren naar een situatie waar hij rust kon krijgen en waar ik als werkgever ook goed mee zou doen. Ik had geen idee van de mogelijkheden. Via een samenwerking met DELA kwam Fello op mijn pad. Voor mij bleek Fello de ideale rechterhand op het gebied van mantelzorg, voor zowel werkgever als werknemer. Ze denken goed mee. De oplossingen die ikzelf had bedacht voor mijn werknemer, waren vooral goed voor hem en niet voor de organisatie, en dus op de lange termijn niet goed voor beiden.

 

Win win voor iedereen

Door de samenwerking met Fello zit ik mezelf niet in de weg, maar ook mijn bedrijf en werknemer niet. Wat ook prettig is: andere collega’s zijn er ook bij gebaat. In eerste instantie had ik bedacht dat ik de betreffende werknemer vrij zou geven en zou doorbetalen. Maar hiermee schep je verwachtingen naar anderen, dat kan in de toekomst problemen geven.
Daarnaast voelt de werknemer mogelijk niet genoeg afstand, omdat hij zich verplicht voelt om iets te doen richting de werkgever. Door Fello in te schakelen werd mijn werknemer ontzettend geholpen. Ze gaven heel concreet en simpel advies. Het gaf hem rust en opluchting, zijn stress was weg. Er wordt genoeg afstand gecreëerd richting de thuissituatie, maar hij weet dat er straks wel een plek is om terug te komen.

Meer rust en duidelijkheid

Ik heb nu rust in mijn hoofd over deze situatie. Je wilt het goed doen, alleen je weet niet precies hoe én waar je goed aan doet. Achteraf waren alle stappen volkomen logisch en het komt fijn bij elkaar. Het contact met Fello is super persoonlijk en dat is heel prettig. Desalniettemin zou ik het ook prettig vinden, om in de toekomst, meer informatie over werk en mantelzorg op te zoeken via een digitale weg. Een soort eerstelijns informatie die ik zelf kan naslaan.

10 voor aanbeveling

In een jong bedrijf met jonge mensen, denk je vaak niet na over mantelzorg. Maar als je het van dichtbij ziet, zie je ook de ellende die het kan opleveren. Het heeft effect op het werk en het leven van de werknemer. Ik weet nu dat je met Fello echt in goeden handen bent en dat je je werknemers er echt mee helpt.

Ook aan de slag met Fello?

Zorg jij voor een naaste? of voor een werknemer? Zie je zelf de juiste oplossing niet? Neem dan contact met ons op. Wij zorgen voor ondersteuning en helderheid. We doen het samen; samen voor elkaar.