Nuttige downloads

Wist je dat er voor mantelzorgers veel nuttige informatie beschikbaar is? Wij verzamelen ze voor jou, zodat jij ze makkelijk kunt gebruiken. Bekijk ze hieronder en download ze.

FEL_VerhalenvanFello_AltHero
whitepaper-impact-van-mantel­zorg­-op-de-werkvloer

Hoe voer je een goed keukentafelgesprek?

Als je partner, (schoon)ouder, kind, vriend of buur hulp aanvraagt bij de gemeente, dan vindt een keukentafelgesprek plaats. Wat is jouw rol als mantelzorger in dit gesprek en hoe kan je je voorbereiden? Wij zetten een aantal tips voor je uiteen. 

Download het hier
mantelzorg-werkgever-whitepaper

Een bezoek aan de arts

Als mantelzorger ben je vaak nauw betrokken bij de besluitvorming over de zorg voor je oudere naaste en aanwezig bij de gesprekken met de arts. Je kunt veel betekenen in het gesprek. Om je hierbij te helpen, hebben we, samen met Vilans, het kenniscentrum langdurige zorg, de volgende tips opgesteld.

Download het hier
Fello je naaste in het ziekenhuis

Je naaste in het ziekenhuis

Als je partner, (schoon)ouder, kind, broer, zus of vriend in het ziekenhuis wordt opgenomen, dan wil je graag goed contact met de artsen en verpleegkundigen. Hoe zorg je voor een goed contact en wat moet er allemaal geregeld worden? 

Download het hier
Fello bezoek aan de huisarts

Een bezoek aan de huisarts

Zorgen voor een ander kan voldoening geven, maar ook belastend zijn. Voorkom dat je overbelast raakt en bespreek jullie situatie tijdig met je huisarts. Wij geven je een aantal tips. Zo zorg je ook goed voor jezelf. 

Download het hier
Fello leven na mantelzorg

Leven na mantel­zorg­

Met het wegvallen van de mantelzorg start een nieuwe fase van je leven. Er verandert dan veel. Naast rouw om het verlies, komen wellicht vragen naar boven over hoe nu verder? Misschien heb je wat aan onderstaande tips.

Download het hier
mantelzorg-werk-privacy

Op welke zorg­financiering kan ik aanspraak maken?

Je kunt mogelijk aanspraak maken op financiering van zorg uit één of meerdere regelingen. Bijvoorbeeldbeeld de Wmo of Wlz. Vanuit al deze wetten kan de zorg ook in Pgb vorm. Zoek via de download uit waar jij recht op hebt of neem contact op; de coaches kunnen je helpen met uitzoeken en bij het indienen van een aanvraag.

Download het hier
Fello zorg momenten overzicht

Breng je zorg­ in kaart

Vaak zie je door de bomen het bos niet meer. Het helpt dan om het voor jezelf uit te schrijven. Fello heeft hiervoor een handig zorg momenten overzicht gemaakt. Download het hieronder en creëer een helder beeld.

Download het hier
mantelzorg-werkgever

Fello reviews

Maar wat doen jullie dan echt? Een vraag die ons wel eens gesteld wordt. Om die reden hebben we een aantal mooie verhalen en quotes opgetekend in een nieuwe folder. Om de mantelzorgers die we geholpen hebben te laten vertellen wat we voor hen hebben gedaan. Zo hopen we wat meer kleur en beleving te geven aan ‘praktische tips, emotionele steun of gewoon een luisterend oor, onze coaches staan voor je klaar’.

Laat je inspireren door de verhalen van andere (werkende) mantelzorgers die Fello hebben ingeschakeld. Je leest hoe Fello hen heeft geholpen om een betere balans te vinden tussen werk en zorg, en hoe het hun leven positief heeft beïnvloed.

Download de folder hier