Maak impact die telt

Is jouw zorginstelling aangesloten bij VVT? Dan komen jullie in aanmerking voor subsidie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Deze subsidie is bestemd voor deelname aan het ambassadeurstraject en 1 op 1 coachingstrajecten gericht op mantelzorgondersteuning.

Wij zijn een social enterprise

Fello's formule

Wij zorgen voor meer tijd en rust voor mantelzorgers en hun naasten, wat bijdraagt aan een betere focus en minder stress op het werk.

Portretfoto teamlid Lieke

Haal onze coaches in huis

Onze enthousiaste Fello coaches zijn niet alleen gecertificeerde mantelzorgmakelaars en aangesloten bij de beroepsvereniging, maar ze vervullen ook een dubbelrol. Ze nemen niet alleen de administratieve en organisatorische zorgen van mantelzorgers uit handen, maar zijn als getrainde coaches ook een steunpilaar voor mentale en emotionele ondersteuning. Onze ervaring heeft ons namelijk geleerd dat het aanpakken van enkel de regeltaken vaak niet voldoet. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de onderliggende behoeften van mantelzorgers en zorgvragers, wat de effectiviteit van onze zorg aanzienlijk verbetert.

Lees verder

Bekijk het verhaal van mantel­zorg­er Wouter

 

Onze klant­en­ bouwen op Fello

Mantelzorg is overal. In de zorg zijn de cijfers nog hoger dan in andere sectoren. Maar liefst 1 op de 3 combineert hun baan met het zorgen voor een naaste, tegen 1 op de 4 in andere branches. Niet gek dus dat onderstaande ziekenhuizen al vertrouwen op Fello.

Draag zorg­ voor elkaar

De mantelzorger draagt zorg voor een ziek familielid. Als werkgever draag je de zorg voor de mantelzorger. Fello kan helpen met de kennis en tools om mantelzorg binnen een bedrijf herkenbaar en bespreekbaar te maken, en zo het welzijn van alle betrokkenen te verbeteren.

De cijfers hier op rechts zijn specifiek voor de zorgsector.

Hoe draag je zorg voor elkaar? Met Fello

1 op de 3

zorgmedewerkers combineert werk en mantelzorg.

73%

van de mantelzorgers is ouder dan 45 jaar

Vaker ziek

Mantelzorgers melden zich 2,5 x zo vaak ziek dan collega's

Mentale klachten

Mantelzorgers hebben bijna 2x zoveel mentale klachten als hun collega's

Hoe draag je zorg voor elkaar? Met Fello
Afbeelding zorg

Inzicht in mantel­zorg­en­de medewerkers

In de afgelopen periode hebben we medewerkers van zowel algemene als academische ziekenhuizen mogen ondersteunen bij hun mantelzorgvragen. Op de drie diagrammen hier links zie je een dwarsdoorsnede van de medewerkers die we hebben geholpen.

Maak vrijblijvend kennis met Fello

Maak kennis met ons

Neem contact op met Hein Wittgen.
 

Portretfoto Hein Wittgen
Blijf op de hoogte over het thema mantelzorg met onze nieuwsbrief.
Lees onze privacy verklaring voor meer informatie over de verwerking van jouw persoonsgegevens.