Hier vind je teksten

Deze teksten helpen jou om Fello te introduceren binnen jouw organisatie. Er zijn diverse teksten voor e-mailberichten of intranetberichten, voor zowel leidinggevenden als medewerkers. Kies de optie die het beste bij jouw bedrijf past, en pas de tone-of-voice aan die bij jouw medewerkers past.

Voor ziekenhuismedewerkers

E-mail tekst 1

Beste collega,

Je hebt het vast al op ons intranet gelezen: als zorgprofessional krijg je nu gratis mantelzorgondersteuning aangeboden door StAZ via onze partner Fello. Via Fello kan jij gebruikmaken van een coach voor 1-op-1 coaching voor al jouw mantelzorgvraagstukken. [Naam ziekenhuis] en StAZ vinden het namelijk belangrijk dat mantelzorgers ondersteund worden om zo overbelasting te beperken en het liefst te voorkomen.

Hoe gaat het in zijn werk?
Samen met de Fello coach bespreek je de hulpvraag. Of het nu gaat om een kleine vraag of om een traject waar meer regelwerk bij komt kijken: alles is oké. De Fello coach weet de weg. Je krijgt de hulp die je nodig hebt om de combinatie van werken en zorgen goed vol te kunnen houden. Nu, maar ook als je hulpvraag verandert. De Fello coach staat voor je klaar.

De Fello coach, ook iets voor jou?
De meeste mensen die zorgen voor een naaste hebben niet in de gaten dat ze mantelzorger zijn. Misschien denk je dat mantelzorgers oude mensen zijn die voor nog oudere mensen zorgen. Maar wist je dat je ook mantelzorger kunt zijn voor je partner, buurvrouw of kind? En dat je al mantelzorger bent als je regelmatig boodschappen doet, meegaat naar de dokter of een luisterend oor biedt voor jouw naaste?

Ben jij een mantelzorger?
Ontdek het met de speciale Fello-test

Meer info?
Ga naar fello.nl/welkom voor meer informatie. We zijn ook bereikbaar per telefoon 085 303 62 96., mail info@fello.nl of WhatsApp voor al jouw vragen.

Over Fello en StAZ
Deze ondersteuning wordt je aangeboden door Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ). StAZ heeft als missie een gezonde arbeidsmarkt te creëren waarin ziekenhuismedewerkers met plezier hun werk kunnen doen en gemotiveerd blijven. Dankzij de ondersteuning van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, zet StAZ zich onverminderd in om de balans tussen werk, privé en mantelzorg voor mantelzorgende medewerkers te verbeteren.

Goed om te weten
StAZ en Fello gaan uiterst zorgvuldig om met je gegevens. We delen je informatie niet met je leidinggevende. Fello deelt de namen van de medewerkers die zich bij Fello hebben aangemeld met de HR-afdeling van jouw organisatie, indien zij hierom vragen. Het gaat uitsluitend om jouw naam; de inhoud van de gesprekken en je hulpvragen worden nooit gedeeld. Daarnaast krijgt de HR-afdeling inzicht in de algemene resultaten rondom werk en mantelzorg. Hiermee kunnen zij de situatie van mantelzorgende medewerkers beter bepalen. Meer informatie over hoe Fello omgaat met gegevens lees je in hun privacy-statement.

E-mail tekst 2

Beste collega,

Zorg jij voor je partner, ouder, kind of andere naaste en kun je een steuntje in de rug gebruiken?

Je hebt het vast al op het intranet gelezen: als zorgprofessional krijg je nu gratis mantelzorgondersteuning aangeboden door StAZ via onze partner Fello. Via Fello kan jij gebruikmaken van een coach voor 1-op-1 coaching en als vraagbaak voor al jouw mantelzorgvraagstukken. [Naam ziekenhuis] en StAZ vinden het namelijk belangrijk dat mantelzorgers ondersteund worden om zo overbelasting te beperken en het liefst te voorkomen.

Waar kan een Fello coach jou bij helpen?
De werkzaamheden van een Fello coach zijn divers. Denk bijvoorbeeld aan:

 • hulp bieden bij het regelen van indicaties;
 • aanvragen van een persoonsgebonden budget (pgb);
 • uitzoeken of het ontvangen van een pgb invloed heeft op de huursubsidie of zorgtoeslag;
 • zoeken van geschikte dagbesteding voor jouw naaste;
 • nadenken over aanpassingen aan de woning zoals een mantelzorgwoning;
 • gesprekken voeren met de werkgever;
 • het meedenken in mogelijkheden en het maken van persoonlijke afwegingen;
 • en het bieden van een luisterend oor.

Voorbeelden van vragen die je aan de Fello coach kunt stellen:

 • komt mijn moeder in aanmerking voor huishoudelijke ondersteuning?
 • hoe werkt het als mijn ouders ooit niet meer zelfstandig kunnen wonen?
 • mijn collega loopt over als mantelzorger maar wil geen hulp, hoe zou ik haar/hem kunnen helpen?

Hoe gaat het in z'n werk?
Samen met de Fello coach bespreek je jouw hulpvraag en bepalen jullie de mate van hulp en ondersteuning die bij jou past. Of het nu gaat om een kleine vraag of om een traject waar meer hulp of regelwerk bij komt kijken. Alles is oké. De Fello coach weet de weg en staat naast je. Je krijgt de hulp die je nodig hebt om de combinatie van werken en zorgen goed vol te houden. Nu en straks als de zorgvraag van jouw naaste verandert. De Fello coach staat voor je klaar.

Ik ben geen mantelzorger, ik doe alleen één keer in de week boodschappen voor mijn moeder
De meeste mensen die zorgen voor een naaste hebben niet in de gaten dat ze mantelzorger zijn. Waarschijnlijk denk je, mantelzorgers zijn oude mensen die voor nog oudere mensen zorgen. Maar wist je dat je ook mantelzorger kunt zijn voor je partner, buurvrouw, kind of neef? En dat je ook al mantelzorger bent als je regelmatig boodschappen doet voor degene voor wie je zorgt, meegaat naar de dokter of een luisterend oor biedt? Vaak begint het met een paar kleine taken, maar na een tijd merk je toch dat je er steeds meer tijd en energie mee kwijt bent.

Fello heeft een speciale test ontwikkeld die je inzicht geeft in hoe jouw balans is tussen zorg, werk en privé. Klik op deze link om de test te doen.

Wil je meer informatie, of heb je een vraag? Ga dan naar fello.nl/welkom. Je kunt Fello natuurlijk ook direct een e-mail via info@fello.nl of telefonisch bereiken via 085 303 62 96.

[Naam ziekenhuis] en Fello?
Fello is een gratis service voor medewerkers van [naam ziekenhuis]. Wij en Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen vinden het namelijk belangrijk dat werkende mantelzorgers ondersteund worden. Zo kunnen we overbelasting beperken en het liefst zelfs voorkomen. De ondersteuning vanuit Fello loopt buiten ons om, op deze manier is je privacy gewaarborgd. Wil je meer informatie over [naam ziekenhuis] en Fello? Neem dan contact op met [naam contactpersoon] via [contactgegevens].

StAZ en Fello gaan uiterst zorgvuldig om met je gegevens. We delen je informatie niet met je leidinggevende. Fello deelt de namen van de medewerkers die zich bij Fello hebben aangemeld met de HR-afdeling van jouw organisatie, indien zij hierom vragen. Het gaat uitsluitend om jouw naam; de specifieke vragen of situaties die je met Fello bespreekt, worden niet gedeeld. Daarnaast krijgt de HR-afdeling inzicht in de algemene resultaten rondom werk en mantelzorg. Hiermee kunnen zij de situatie van mantelzorgende medewerkers beter bepalen. Meer informatie over hoe Fello omgaat met jouw gegevens lees je in hun privacy-statement.

Intranetbericht

Direct hulp bij jouw mantelzorgtaken

Zorg jij voor een naaste en kun je een steuntje in de rug gebruiken? Als zorgprofessional krijg je nu gratis mantelzorgondersteuning aangeboden door StAZ via onze partner Fello. Zij helpen jou bij de mantelzorg voor je ouder(s), partner, kind of naaste. Jouw werkgever en StAZ vinden het namelijk belangrijk dat mantelzorgers ondersteund worden om zo overbelasting te beperken en liefst te voorkomen. 

Mensen die zorgen voor een naaste raken meestal niet overbelast van de één-op-één zorg die ze bieden aan hun hulpbehoevende ouder(s), partner, kind of naaste, maar van de rompslomp aan regeltaken. Zeker als ze daarnaast ook nog werken.

Waar kun je gebruik van maken?
Jij krijgt, als mantelzorgende medewerker, direct en altijd toegang tot een coach die jou helpt met:

 • Regeltaken op het gebied van wonen, welzijn, zorg en financiën van jouw naaste.
 • Het beantwoorden van grote en kleine vraagstukken.
 • Het meedenken in mogelijkheden en het maken van persoonlijke afwegingen.
 • Een luisterend oor.

Hoe gaat het in z'n werk?
Samen met de Fello coach bespreek je jouw hulpvraag en bepalen jullie de mate van hulp en ondersteuning die bij jou past. Of het nu gaat om een kleine vraag of om een traject waar meer hulp of regelwerk bij komt kijken. Alles is oké. De Fello coach weet de weg en staat naast je. Je krijgt de hulp die je nodig hebt om de combinatie van werken en zorgen goed vol te houden. Nu en straks als de zorgvraag van jouw naaste verandert.  De Fello coach staat voor je klaar.

Bekijk hier de video over Fello waarin wordt uitgelegd wat mantelzorg is. Daarnaast vertelt mantelzorger Femke over hoe zij is geholpen door Fello en als laatste vertelt een Fello coach over de ondersteuning die Fello kan bieden.

Ik ben geen mantelzorger, ik doe alleen één keer in de week boodschappen voor mijn moeder
De meeste mensen die zorgen voor een naaste hebben niet in de gaten dat ze mantelzorger zijn. Waarschijnlijk denk je, mantelzorgers zijn oude mensen die voor nog oudere mensen zorgen. Maar wist je dat je ook mantelzorger kunt zijn voor je partner, buurvrouw, kind of neef? En dat je ook al mantelzorger bent als je regelmatig boodschappen doet voor degene voor wie je zorgt, meegaat naar de dokter of een luisterend oor biedt? Vaak begint het met een paar kleine taken, maar na een tijd merk je toch dat je er steeds meer tijd en energie mee kwijt bent.

Fello heeft een speciale test ontwikkeld die je inzicht geeft in hoe jouw balans is tussen zorg, werk en privé. Klik op deze link om de test te doen.

 

Hoe meld ik me aan?
Wil je meer informatie? Ga dan naar fello.nl/welkom. Je kunt Fello natuurlijk ook direct een e-mail via info@fello.nl of telefonisch bereiken via 085 303 62 96.

Over de samenwerking StAZ met Fello
Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ) heeft als missie een gezonde arbeidsmarkt creëren waarin ziekenhuismedewerkers met plezier hun werk kunnen doen en gemotiveerd blijven. Dankzij de ondersteuning van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, zet StAZ zich onverminderd in om de balans tussen werk en privé voor mantelzorgende medewerkers te verbeteren.

Over jouw gegevens

StAZ en Fello gaan uiterst zorgvuldig om met je gegevens. We delen je informatie niet met je leidinggevende. Fello deelt de namen van de medewerkers die zich bij Fello hebben aangemeld met de HR-afdeling van jouw organisatie, indien zij hierom vragen. Het gaat uitsluitend om jouw naam; de specifieke vragen of situaties die je met Fello bespreekt, worden niet gedeeld. Daarnaast krijgt de HR-afdeling inzicht in de algemene resultaten rondom werk en mantelzorg. Hiermee kunnen zij de situatie van mantelzorgende medewerkers beter bepalen. Meer informatie over hoe Fello omgaat met jouw gegevens lees je in hun privacy-statement.

Intranetbericht - herhaling

Hoe houd jij als mantelzorger je batterij opgeladen?

Het is belangrijk dat je zorgt dat jouw 'batterij' opgeladen blijft, zeker wanneer je naast je werk ook mantelzorgtaken hebt. Als zorgprofessional krijg je daarom gratis mantelzorgondersteuning aangeboden door StAZ via onze partner Fello. Deze ondersteuning is gericht op het voorkomen van overbelasting, zodat je goed voor jezelf kunt blijven zorgen.

Fello is er voor alle collega’s, of je nu zorgt voor je ouders, partner, kind, of een andere naaste. Je kunt bij ons terecht voor:

 • regeltaken op het gebied van wonen, welzijn, zorg en financiën
 • antwoorden op grote en kleine vragen
 • het meedenken in mogelijkheden en het maken van persoonlijke afwegingen
 • of een luisterend oor wanneer je dat nodig hebt

Samen met de Fello coach bespreek je jouw hulpvraag en bepalen jullie welke mate van hulp en ondersteuning bij jou past. De coach kent de weg, staat naast je, en zorgt dat je de hulp krijgt die je nodig hebt om werken en zorgen goed te kunnen combineren, nu en in de toekomst.

Bekijk hier onze korte video over mantelzorg op, waarin mantelzorger Femke en een Fello coach vertellen hoe Fello ondersteunt en wat mantelzorg precies inhoudt.

Fello heeft ook een speciale test ontwikkeld die je inzicht geeft in jouw balans tussen zorg, werk en privé. Doe de test om meer te leren over je eigen situatie.

Het is vaak niet eens de directe zorg die belastend is, maar juist de veelheid aan regeltaken die erbij komt kijken. Deze combinatie van werken en zorgen vraagt om extra aandacht voor je eigen behoeften, om zo je 'batterij' goed opgeladen te houden en overbelasting te voorkomen.

Klaar voor ondersteuning?
Wil je meer informatie of je aanmelden? Ga dan naar fello.nl/welkom, stuur een e-mail naar info@fello.nl of bel ons op 085 303 62 96 met je (hulp)vraag.

Over jouw gegevens
StaZ en Fello gaan uiterst zorgvuldig om met je gegevens. We delen je informatie niet met je leidinggevende. Fello deelt de namen van de medewerkers die zich bij Fello hebben aangemeld met de HR-afdeling van jouw organisatie, indien zij hierom vragen. Het gaat uitsluitend om jouw naam; de specifieke vragen of situaties die je met Fello bespreekt, worden niet gedeeld. Daarnaast krijgt de HR-afdeling inzicht in de algemene resultaten rondom werk en mantelzorg. Hiermee kunnen zij de situatie van mantelzorgende medewerkers beter bepalen. Meer informatie hierover lees je in het privacy-statement van Fello.

Onthoud dat je niet alleen staat; Fello en [naam bedrijf] zijn er om je te helpen jouw zorgtaken te balanceren zodat je je batterij opgeladen houdt.                      

 

P&O pagina

Hulp bij mantelzorg
Als zorgprofessional krijg je nu gratis mantelzorgondersteuning aangeboden door StAZ via onze partner Fello. Zorg jij voor een naaste? Dan helpt Fello jou bij de mantelzorg voor je ouder(s), partner, kind of andere naaste.

Wat krijg je?
Jij krijgt, als mantelzorgende medewerker, direct en altijd toegang tot een coach die jou helpt met:

 • Regeltaken op het gebied van wonen, welzijn, zorg en financiën.
 • Het beantwoorden van grote en kleine vragen.
 • Het meedenken in mogelijkheden en het maken van persoonlijke afwegingen.
 • Een luisterend oor.

Hoe gaat het in z'n werk?
Samen met de Fello coach bespreek je jouw hulpvraag en bepalen jullie de mate van hulp en ondersteuning die bij jou past. Of het nu gaat om een kleine vraag of om een traject waar meer hulp of regelwerk bij komt kijken. Alles is oké. De Fello coach weet de weg en staat naast je. Je krijgt de hulp die je nodig hebt om de combinatie van werken en zorgen goed vol te houden. Nu en straks als de zorgvraag van jouw naaste verandert. Dan is een telefoontje naar jouw coach genoeg.

Meer informatie
Heb je een vraag of wil je hulp van een Fello coach? Kijk dan op fello.nl/welkom of stuur een e-mail met je hulpvraag naar info@fello.nl. Je kunt ze ook bellen via telefoonnummer 085 303 62 96.

Over Fello en StAZ
Deze ondersteuning wordt je aangeboden door Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ). StAZ heeft als missie een gezonde arbeidsmarkt te creëren waarin ziekenhuismedewerkers met plezier hun werk kunnen doen en gemotiveerd blijven. Dankzij de ondersteuning van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, zet StAZ zich onverminderd in om de balans tussen werk, privé en mantelzorg voor mantelzorgende medewerkers te verbeteren.

 

Uitnodiging spreekuur

Ondersteuning voor collega’s die voor een naaste zorgen

Als je voor een ander zorgt, voelt dat al snel als een tweede natuur. Het is normaal. Het hoort erbij. Je praat niet zo snel over de situatie. Toch is dat wél slim om te doen. De zorgtaken kunnen al snel te veel worden naast je baan, waardoor er weinig tijd overblijft voor ontspanning. 

[Naam ziekenhuis] werkt samen met Fello, omdat wij het belangrijk vinden dat onze medewerkers die zorgen voor een naaste ondersteund worden. Zo kunnen we overbelasting beperken en het liefst zelfs voorkomen.

Wil je meer weten over de ondersteuning die jij kunt krijgen of vind je het fijn om eens (laagdrempelig) van gedachten te wisselen met een Fello coach, maak dan gebruik van het online spreekuur. Dit spreekuur vindt plaats op [datum] tussen [tijd] en [tijd] uur, je schrijft je hiervoor in via [link]. Een gesprek duurt ongeveer 10 minuten. Is er meer tijd nodig, dan wordt er natuurlijk een vervolgafspraak gepland. Na aanmelding via de link, ontvang je van de Fello coach een Teams link met een uitnodiging voor het gesprek op het aangegeven tijdstip.

Over Fello en StAZ
Deze ondersteuning wordt je aangeboden door Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ). StAZ heeft als missie een gezonde arbeidsmarkt te creëren waarin ziekenhuismedewerkers met plezier hun werk kunnen doen en gemotiveerd blijven. Dankzij de ondersteuning van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, zet StAZ zich onverminderd in om de balans tussen werk, privé en mantelzorg voor mantelzorgende medewerkers te verbeteren.

 

Voor ziekenhuisleidinggevenden

E-mail

Beste [naam leidinggevende],

Wist je dat 1 op de 4 medewerkers mantelzorgtaken vervult? In de zorgsector is dat zelfs 1 op de 3. De kans is dus groot dat binnen jouw team één of meerdere collega's zijn die mantelzorg combineren met hun werk. Dit kan leiden tot zware belasting en zelfs uitval. Om deze collega's te ondersteunen, krijgen zij nu gratis mantelzorgondersteuning aangeboden door StAZ via onze partner Fello. Hierdoor kunnen mantelzorgende collega’s gebruik maken van de expertise van Fello's coaches.

Fello coaching voor werkende mantelzorgers bij [naam ziekenhuis]
Fello's coaches assisteren bij vragen over zorg, wonen, financiën en bieden daarnaast emotionele en mentale steun in tijden van uitdaging en stress. Meer details over de coaching van Fello vind je onderaan deze mail.

Bekendmaking binnen jouw team
Ken je teamleden die wellicht baat zouden hebben bij Fello's hulp? Breng hen op de hoogte van Fello. Er komt ook een nieuwsbericht op intranet en we hebben een informatieve video van Fello die je kunt laten zien tijdens teamoverleggen, klik hier voor het filmpje. Het aantal plekken is beperkt, dus moedig geïnteresseerde collega's aan om niet te lang te wachten met aanmelden.

Herkennen van mantelzorgers
Een aanzienlijk deel van alle aanmeldingen bij Fello komt via leidinggevenden. Het is dus essentieel dat je alert bent op signalen van mantelzorg binnen je team en dit onderwerp bespreekbaar maakt, bijvoorbeeld tijdens de komende jaargesprekken. Fello heeft een korte microlearning ontwikkeld om je hierbij te assisteren. Klik hier voor deze learning.

Meer informatie
Voor meer details over Fello, bezoek fello.nl/welkom. Je kunt medewerkers nu doorverwijzen naar Fello. Contactgegevens voor directe communicatie met Fello zijn: info@fello.nl of 085 303 62 96. Voor vragen over de samenwerking tussen het [naam ziekenhuis] en Fello, kun je contact met mij opnemen.

Hartelijke groet,

[Jouw Naam]

 

Meer over Fello en StAZ
Deze ondersteuning wordt collega's aangeboden door Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ). Zij heeft als missie een gezonde arbeidsmarkt creëren waarin ziekenhuismedewerkers met plezier hun werk kunnen doen en gemotiveerd blijven. Dankzij de ondersteuning van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, zet StAZ zich onverminderd in om de balans tussen werk en privé voor mantelzorgende medewerkers te verbeteren.

Meer over de coaching van Fello
De coaches van Fello zijn opgeleid om mantelzorgers te ondersteunen in de breedste zin van het woord. Ze staan naast de mantelzorger en helpen deze onder andere op het gebied van zorg, wonen en financiën.

 • Regeltaken: aan welke ondersteuning heeft de mantelzorger behoefte (denk aan Pgb, Wmo, respijtzorg, professionele hulp etc.) en waar is die ondersteuning te krijgen? De coach kent de rechten en plichten en laat zich niet van het kastje naar de muur sturen.
 • Spiegel voorhouden: mantelzorgers zijn vaak geneigd alles zelf te willen doen, maar soms is dat niet de beste oplossing. Het kost hen te veel energie, of een ander is er beter in. De coach kan dan helpen om bijvoorbeeld een professional in te schakelen, of te kijken of er mogelijkheden zijn binnen familie of vrienden.
 • Vraagbaak: ook voor kleine(re) vragen kan een mantelzorger contact opnemen. Juist zo worden grotere problemen vaak voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan vragen als: ‘komt mijn moeder in aanmerking voor huishoudelijke ondersteuning?’ of ‘hoe werkt het als mijn ouders ooit niet meer zelfstandig kunnen wonen?’

De hulp van Fello gaat buiten [naam ziekenhuis] om, medewerkers kunnen zich direct bij Fello melden. Fello deelt de namen van de medewerkers die zich bij Fello hebben aangemeld met de HR-afdeling van jouw organisatie, indien zij hierom vragen. De namen worden niet gedeeld met de leidinggevende. Uitsluitend de naam wordt gedeeld met HR; de specifieke vragen of situaties die zij met Fello bespreken, worden niet gedeeld. Daarnaast krijgen wij inzicht in de algemene resultaten rondom werk en mantelzorg. Hiermee kunnen we de situatie van mantelzorgende medewerkers beter bepalen.

Voor bedrijfsartsen ziekenhuis

E-mailbericht

Beste [naam],

Ik wil je graag informeren dat onze zorgprofessionals nu nu gratis mantelzorgondersteuning aangeboden krijgen door StAZ via onze partner Fello. Fello helpt bedrijven en hun werknemers op het gebied van mantelzorg. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 4 werknemers mantelzorg verlenen. In de zorg is dat zelfs 1 op de 3 werknemers en dit aantal zal alleen maar stijgen. Mantelzorg verhoogt het risico op langdurig verzuim van minstens 2 weken en medewerkers kunnen hierdoor zelfs in een burn out raken.

Voor ons en StAZ is het belangrijk dat wanneer mantelzorgproblematiek geconstateerd wordt, de medewerker op Fello gewezen wordt. De ervaring leert namelijk dat mantelzorgers zichzelf vaak niet als mantelzorger herkennen en het ook nog eens lastig vinden om hulp te vragen of aanvaarden. Wat zij doen is immers normaal en zij kunnen het het beste. Daarnaast denkt iemand bij de term mantelzorg vaak aan het zorgen voor een ouder in de laatste levensfase, waar men veel tijd mee kwijt is. En dus niet aan bijvoorbeeld elke week boodschappen doen, mee naar de huisarts, koken of gewoon gezelschap bieden. Maar ook dat is al mantelzorg, wat soms heel lastig te combineren valt met een baan, gezin en sociaal leven.

Wat doet Fello precies?
De coaches van Fello ondersteunen mantelzorgers op divers vlak. Denk bijvoorbeeld aan:

 • hulp bieden bij het regelen van indicaties
 • aanvragen van een persoonsgebonden budget (Pgb)
 • uitzoeken of het ontvangen van een Pgb invloed heeft op de huursubsidie of zorgtoeslag
 • zoeken van geschikte dagbesteding
 • nadenken over aanpassingen aan de woning zoals bij een mantelzorgwoning
 • gesprekken voeren met de werkgever
 • het meedenken in mogelijkheden en het maken van persoonlijke afwegingen
 • het bieden van een luisterend oor

Voorbeelden van vragen die ze aan de Fello coach kunnen stellen:

 • komt mijn moeder in aanmerking voor huishoudelijke ondersteuning?
 • hoe werkt het als mijn ouders ooit niet meer zelfstandig kunnen wonen?
 • mijn collega loopt over als mantelzorger maar wil geen hulp, hoe zou ik haar/hem kunnen helpen?

Mijn vraag aan jou is dus, kom jij met iemand in gesprek en signaleer je mantelzorgproblematiek? Verwijs hem of haar dan door naar Fello. Een medewerker kan direct contact opnemen via e-mail: info@fello.nl, of telefonisch via 085 303 62 96. Ze kunnen ook een contactformulier invullen op www.fello.nl/welkom.

Hartelijke groet,

[jouw naam]

 

PS: Over Fello en StAZ
Deze ondersteuning wordt aangeboden door Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ). StAZ heeft als missie een gezonde arbeidsmarkt te creëren waarin ziekenhuismedewerkers met plezier hun werk kunnen doen en gemotiveerd blijven. Dankzij de ondersteuning van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, zet StAZ zich onverminderd in om de balans tussen werk, privé en mantelzorg voor mantelzorgende medewerkers te verbeteren.