Thuiszorg: een professional voor medische zorg

Wist je dat een thuiszorgmedewerker ook veel medische zorg kan uitvoeren zoals bijvoorbeeld het toedienen van injecties en het verzorgen van wonden?
Thuiszorg

Soms ziet degene voor wie gezorgd wordt op tegen thuiszorg. Er is een beeld ontstaan dat er veel verschillende mensen over de vloer komen die je dan komen helpen met douchen. Dat is één van de dingen die een thuiszorgmedewerker kan doen inderdaad. Toch kun je als mantelzorger soms wel wat hulp gebruiken in alles wat moet gebeuren. Dan is thuiszorg een uitstekende keuze.

 

Thuiszorg is zorg die bij mensen thuis wordt gegeven.

Persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding, maar ook huishoudelijke hulp vallen hieronder.

  • Persoonlijke verzorging: bijvoorbeeld hulp bij het douchen, hulp bij het opstaan uit bed en hulp bij het nemen van medicijnen.
  • Verpleging: bijvoorbeeld de verzorging van een wond of het toedienen van injecties.

Persoonlijke verzorging en verpleging is er voor iedereen die verpleging en/of verzorging nodig heeft en zit in het basispakket van de verzekeraar. Je betaalt voor deze zorg geen eigen bijdrage en je kiest zelf de organisatie.

Huishoudelijke hulp en begeleiding krijg je vanuit de gemeente

Voor begeleiding en huishouding vraag je naar WMO bij de gemeente. Je betaalt voor deze zorg wel een eigen bijdrage. Hoeveel eigen bijdrage je betaalt is afhankelijk van je inkomen, maar maximaal € 19 per maand.

  • Begeleiding: ondersteuning bij het zelfstandig wonen, maar ook ondersteuning op het gebied van praktische vaardigheden en sociale redzaamheid.
  • Huishoudelijke hulp: ondersteuning bij schoonmaken, afwassen, opruimen, bedden opmaken, planten en dieren verzorgen. Maar ook boodschappen doen.

Meer weten?

Wil jij in contact komen met een Fello coach? Stuur dan een mail naar info@fello.nl of bel 085 303 62 96.