Haal het meeste uit uw SPUK budget

Bied ondersteuning aan mantelzorgers met Fello

FEL_Klantpagina_1_AltHero

Mantel­zorg­ en SPUK

De Brede SPUK-regeling is voor alle gemeenten beschikbaar gesteld voor sport en bewegen, gezondheidsbevordering, cultuurparticipatie en de sociale basis. De stip op de horizon is een gezonde generatie in 2040.

Mantelzorg is een onderdeel binnen het thema Gezondheid en Sociale Basis. De extra ondersteuning van mantelzorgers bij het uitvoeren van hun zorgtaken kan bijvoorbeeld door het verbeteren van de toegang tot regelingen en ondersteuningsvormen. Maar ook door het versterken van het steunpunt mantelzorg en het toegankelijker maken van informatie en advies. 

Hoe kan Fello helpen?

Het SPUK budget kunt u invullen met dienstverlening van Fello. Zo helpen onze coaches o.a. bij het bieden van praktische oplossingen en emotionele steun, begeleiden ze bij de coördinatie van zorg- en regeltaken óf helpen ze navigeren door de complexiteit aan taken. 

Daarnaast organiseren we inloopspreekuren, waarbij de Fello coach vragen beantwoordt. Of bieden we workshops, waardoor mantelzorgers inzicht krijgen en weer balans terugwinnen. Uiteraard kijken we samen wat er nodig is in uw gemeente voor een passend aanbod.

Eén op één coaching

Inloopspreekuur

Workshops

Op maat aanbod

uvw-werkgever-rechten

Samenwerken met de bibliotheek

Wanneer u het SPUK budget graag doorgeeft aan een lokale bibliotheek dan is dat in samenwerking met ons ook mogelijk. Zo creëren we samen lokale verbondenheid rondom een thema wat 5 miljoen mensen aangaat. #solidariteit

Een positieve ervaring voor mij, maar ook mijn collega's. We werken hier mensgericht en dat vind ik belangrijk. Mantelzorg is een nog onderbelicht probleem en ik vind het super gaaf dat we onze medewerkers nu een oplossing kunnen bieden.

Danielle Nagtegaal is HR adviseur bij Gemeente Vlissingen.

Fello coach Esmee

Wilt u meer lezen over de impact die u met Fello kunt maken?

Mantelzorg lijkt voor veel mensen een ver van hun bed show. Terwijl de kans heel groot is dat u er allemaal mee te maken krijgt of al heeft. U bent mantelzorger, u wordt het, of u hebt (in de toekomst) mantelzorg nodig. In deze whitepaper leest u welke impact dit heeft op mantelzorgers.

Download de whitepaper hier