Lees- en luistertips

Het team van Fello heeft een lijst samengesteld van lees- en luistertips op het gebied van mantelzorg.

FEL_VerhalenvanFello_AltHero
Achter de gordijnen

Hoe voer je een goed keukentafelgesprek?

In de podcast ‘Achter de gordijnen’ hoor je de impact die mantelzorgen heeft voor gever en ontvanger. De maakster is een zorgstudent van Mantelaar.

Je luistert de podcast hier
mantelzorg-werkgever-whitepaper

Een bezoek aan de arts

Als mantelzorger ben je vaak nauw betrokken bij de besluitvorming over de zorg voor je oudere naaste en aanwezig bij de gesprekken met de arts. Je kunt veel betekenen in het gesprek. Om je hierbij te helpen, hebben we, samen met Vilans, het kenniscentrum langdurige zorg, de volgende tips opgesteld.

Download het hier
Fello je naaste in het ziekenhuis

Je naaste in het ziekenhuis

Als je partner, (schoon)ouder, kind, broer, zus of vriend in het ziekenhuis wordt opgenomen, dan wil je graag goed contact met de artsen en verpleegkundigen. Hoe zorg je voor een goed contact en wat moet er allemaal geregeld worden? 

Download het hier
Fello bezoek aan de huisarts

Een bezoek aan de huisarts

Zorgen voor een ander kan voldoening geven, maar ook belastend zijn. Voorkom dat je overbelast raakt en bespreek jullie situatie tijdig met je huisarts. Wij geven je een aantal tips. Zo zorg je ook goed voor jezelf. 

Download het hier
Fello leven na mantelzorg

Leven na mantel­zorg­

Met het wegvallen van de mantelzorg start een nieuwe fase van je leven. Er verandert dan veel. Naast rouw om het verlies, komen wellicht vragen naar boven over hoe nu verder? Misschien heb je wat aan onderstaande tips.

Download het hier
mantelzorg-werk-privacy

Op welke zorg­financiering kan ik aanspraak maken?

Je kunt mogelijk aanspraak maken op financiering van zorg uit één of meerdere regelingen. Bijvoorbeeldbeeld de Wmo of Wlz. Vanuit al deze wetten kan de zorg ook in Pgb vorm. Zoek via de download uit waar jij recht op hebt of neem contact op; de coaches kunnen je helpen met uitzoeken en bij het indienen van een aanvraag.

Download het hier
Fello zorg momenten overzicht

Breng je zorg­ in kaart

Vaak zie je door de bomen het bos niet meer. Het helpt dan om het voor jezelf uit te schrijven. Fello heeft hiervoor een handig zorg momenten overzicht gemaakt. Download het hieronder en creëer een helder beeld.

Download het hier