Het verhaal van Zaid

Zaid (30 jaar) moest stoppen met werken, omdat hij; vanwege de zorg voor zijn vrouw, te vaak met spoed werd weggeroepen.
mantelzorg-stappenplan-bedrijven

Zaid is getrouwd met Priscilla, samen hebben ze twee kinderen van 7 en 8 jaar. Priscilla is al 5 jaar ernstig ziek en wordt niet meer beter, en gaat snel achteruit. Zaid is compleet uitgeput door de complete zorg voor zijn vrouw, kinderen en het huishouden.

 

Van een gezonde jonge vrouw, naar iemand die niet voor haar kinderen kan zorgen.

Door het ziektebeeld van mijn vrouw heeft ze geen energie, is ze extreem duizelig en is ze vaak misselijk. Daardoor kan ze heel weinig doen. Ze kan niet staan en op slechte dagen niet lopen. Ze is erg verdrietig dat haar jonge leven de afgelopen 5 jaar zo is verandert. Van gezonde jonge vrouw, naar een zeer zieke vrouw die niet voor haar kinderen kan zorgen of het huishouden kan doen.

Hierdoor heb ik de complete zorg voor mijn gezin en huishouden. Daar komen de vele medische afspraken en spoedopnames van mijn vrouw bij. Dat alles in combinatie met de gedachte aan hoe onze toekomst er uit gaat zien zorgde ervoor dat ik radeloos was. Natuurlijk weet ik dat ik wel rechten heb, maar ik heb mijn handen zo vol dat ik niet wist hoe ik het moest regelen. Ik zat tegen een burn out aan. Ik dacht laat het allemaal maar zitten, er is toch niemand die me gaat helpen. Na een zware tijd en steeds geld tekort realiseerde ik me dat hulp toch echt nodig was. Ik ben op Google gaan zoeken naar een PGB specialist, zo kwam ik bij Fello terecht.

Fello is mijn Fellow

Ik dacht dat het spam was, maar werd wél gebeld. Ik was blij verrast. Nadat ik mijn verhaal heb gedaan kwam mijn coach Joke al snel met een advies. Het doel was een indicatiestelling in PGB waarmee ik deels ontlast en uitbetaald zou kunnen worden. Ik zou er ook huishoudelijk hulp mee kunnen inschakelen. Daarnaast heeft ze een vervoerspas en een benedenwoning aangevraagd bij de gemeente. En is ze aan het onderzoeken of we recht hebben op toeslagen zoals huursubsidie en zorgtoeslag.

Het traject loopt nu ongeveer 4 maanden. In de tussentijd hebben we veel aanvragen ingevuld. Joke heeft veel werk uit handen genomen waardoor het mij minder tijd kostte. Ook wist zij precies wat ze moest doen om de gemeente te laten meewerken, daar had ik de energie niet meer voor. De stress die zij wegnam was zo fijn. Ik heb er geen woorden voor! Op dit moment lopen alle aanvragen nog. Het vreet aan me dat we te weinig tijd hebben om alles af te kunnen ronden.

Toen ik zo vaak (met spoed) naar het ziekenhuis moest ben ik ontslagen. Later ben ik bij mijn oom in de bouw gaan werken. Maar het lukt niet om dit te combineren met de zorg voor mijn vrouw en kinderen. Ik moest noodgedwongen weer stoppen. Ik wil graag weer werken maar wil tegelijkertijd mijn vrouw niet achterlaten. Als het PGB is opgestart en ik thuiszorg kan regelen kan het weer, ik heb al contact over een baan.

“Fello is een topbedrijf omdat Fello echt probeert mensen te helpen en zulke mensen zijn er niet veel. 9 van de 10 mensen zijn oplichters. Ik ben zeer tevreden. Fello is MIJN Fellow. Ik wil het team van Fello HARTELIJK Bedanken voor alle moeite die zij hebben gedaan en nog steeds doen! Ongeacht het resultaat wat eruit gaat komen ben ik meer dan tevreden over Fello.”

Meer weten?

Neem contact met ons op! Stuur een e-mail naar info@fello.nl of bel ons: 085 303 6296