Het verhaal van Samantha

Samantha zorgt sinds het overlijden van haar opa voor haar oma. Haar oma heeft een tia en een beroerte gehad.

Waar ik tegenaan liep is dat mijn oma erg eenzaam was. Ik werk vier dagen, dus kan haar niet de hele dag aandacht geven. Terwijl ze echt behoefte had aan iemand die langs kwam. Doordat ze nog redelijk goed ter been is en thuis voor zichzelf kan zorgen komt ze voor weinig regelingen in aanmerking. De GGZ belt wel 1 keer in de 6 weken, maar dat is natuurlijk erg weinig. Wat ook lastig was dat we niet begrepen waarom oma nog niet in aanmerking komt voor dagbesteding.

 

Op mijn werk kreeg ik ineens informatie over Fello. Ik heb hen een e-mail gestuurd en werd meteen teruggebeld om een afspraak in te plannen. Super! Na de intake werd ik in contact gebracht met René.

Hij heeft voor oma geregeld dat ze gebruik kan maken van Saar aan huis voor 3 uur per week. Ik wist niet dat dit bestond. Oma doet nu samen met een Saar de boodschappen. Ze is er dan even uit en het scheelt mij boodschappen doen. Ook heeft Rene geregeld dat oma naar het cultuurhuis kan. Ze heeft daar iemand ontmoet en die haalt haar nu twee ochtenden in de week op om daar koffie te drinken.

René heeft alles uitgezocht en gedaan wat kon. Uiteindelijk was niet alles wat wij wilden mogelijk. Hij heeft met instanties gesproken. Dat had ik zelf niet gekund. Ook heeft Rene ons duidelijk uitgelegd waarom mijn oma (nog) niet in aanmerking komt voor dagbesteding. Nu snappen we het beter en is de frustratie minder.

Ik ben heel blij met de hulp die René ons geboden heeft. Ik heb het als prettig en heel erg meedenkend ervaren. René denkt echt in oplossingen. Het is heel fijn dat oma nu wat dingen om handen heeft. Dit scheelt enorm voor ons. Het zou meer mogen zijn, maar het is wat het is. René heeft alles gedaan en geregeld wat mogelijk was.“

Samantha had het gevoel er alleen voor te staan, maar vaak zijn de oplossingen dichterbij dan je denkt. Zowel voor de ontvanger van de mantelzorg, als voor de mantelzorger zelf. De eenzaamheid die soms gepaard gaat met mantelzorg, maakt het vaak zwaarder voor de mantelzorger. In onze eerlijke blog over eenzaamheid lees je hoe mantelzorger Annet na een eenzame periode steun en raakvlaak vond. Ook bespreken we wat er mogelijk is voor jou. Je staat er niet alleen voor!

Meer weten?

Wil jij ook in contact komen met een Fello coach? Stuur dan een mail naar info@fello.nl of bel 085 303 62 96.