De werkgever vertelt: Dion van Rheenen en Christine Meinhardt

Dion van Rheenen is beleidsmedewerker P&O bij Hoogheemraadschap van Delfland: "Veel mensen pakken mantelzorgtaken als vanzelfsprekend op, en dat is moedig. Dat verdient niet alleen waardering maar ook ondersteuning. Onze visie op Duurzame Inzetbaarheid gaat over goed voor jezelf zorgen zodat je er voor je naasten en collega’s kunt zijn, de samenwerking met Fello past daar perfect in."

Onlangs organiseerden we bijvoorbeeld ‘De dag van de veerkracht’. In een aantal workshops werd aandacht gegeven aan vitaliteit en beweging op de werkvloer. Ook was er een ‘markt’ voor onze medewerkers. De marktkraamhouders waren organisaties uit onze providerboog die met hun product of dienst een bijdrage leveren aan duurzame inzetbaarheid en/of veerkracht. Fello was één van de kraamhouders. Hun doel, om medewerkers kennis te laten maken met Fello en de drempel om hulp te vragen te verlagen, is geslaagd: aan het eind van de dag hadden 5 mantelzorgers zich gemeld bij Fello met een hulpvraag. “Het is superfijn dat de mensen van Fello helpen met bewustwording van het thema mantelzorg. Zo komen ze naar ons event toe, maar helpen ons ook met teksten, een folder of een online tool.”

“Waar wij ook blij van worden is de proactieve communicatie”, geeft Christine Meinhardt, senior adviseur P&O aan. “Ik ontvang iedere maand één of twee berichten die we wanneer het voor ons werkt kunnen gebruiken. We hebben één aanspreekpunt, haar enthousiasme en het voortdurend weer opperen van nieuwe ideeën om onze medewerkers te activeren is echt een sterk punt.”

We werken nu zo’n 7 maanden samen met Fello. Zij weten uit ervaring dat gemiddeld zo’n 2% van het aantal medewerkers een medewerker is die zorgt voor een naaste én daar graag ondersteuning bij heeft. In een half jaar tijd wordt nu al 2% van onze medewerkers geholpen. Wij zijn dus heel blij en tevreden met de samenwerking. Het mes snijdt aan twee kanten: de medewerkers voelen zich gehoord en geholpen, en onze organisatie vaart er wel bij.

Meer ontdekken over de pluspunten van een effectieve mantelzorg-aanpak voor jouw bedrijf? Bekijk dan onze blog over de belastingvoordelen die ermee gepaard gaan.

Ook aan de slag met Fello?

Zorg jij voor een naaste? of voor een werknemer? Zie je zelf de juiste oplossing niet? Neem dan contact met ons op. Wij zorgen voor ondersteuning en helderheid. We doen het samen; samen voor elkaar.