Workshops Klein Geluk

Fello organiseert vier online workshops met als thema ‘goed voor jezelf zorgen’. Dit doen we in samenwerking met Maria Grijpma, die samen met Inge Jager het boek ‘Klein geluk voor de mantelzorger’ schreef.

In de workshops ervaar je door praktische oefeningen in de vorm van ‘recepten’ uit het boek dat je binnen enkele minuten, rust, nieuwe energie of inspiratie kunt opdoen en hoe je veerkrachtig kunt blijven.

De workshops zijn in principe bedoeld voor (werkende) mantelzorgers, maar ook als je niet voor een naaste zorgt en je wel meer zou willen weten over één of meer van de vier thema’s dan kun je je aanmelden.

De workshops starten om 19.30 en duren tot 20.00 uur

Kies één of meerdere data

Over de vier workshops

12 september: over grenzen stellen

Als mantelzorger sta je veel voor de ander klaar, want je voelt je betrokken en verantwoordelijk. Je gaat maar door, omdat je denkt dat het niet anders kan en omdat je graag aardig gevonden wit worden. Voor je het weet zijn je grenzen overschreden, dat kost heel veel energie. In deze workshop leer je ‘nee’ te zeggen en je grenzen aan te geven.

19 september: over om hulp vragen

Als je in een situatie komt waarin jij structureel voor een ander gaat zorgen, zullen de mensen om jou heen soms graag iets voor je willen doen: de buurvrouw bied aan om een keer per week alle boodschappen voor je mee te nemen, de buurman wil het gras voor je maaien, je broer kan komen oppassen. Het is nog niet zo makkelijk om je dat te laten aanleunen. Het kan voelen als onnodig en teveel. ‘Dit hoeft toch niet, dit kan ik toch zelf?’ In deze workshop leer je dat hulp vragen een daad van kracht is en niet van zwakte.

26 september: over goed slapen

Als je mantelzorger bent, is slaap van essentieel belang. Zonder goede slaap kun je overdag niks betekenen. Niet voor jezelf en niet voor degene voor wie je zorgt. In deze workshop leer je hoe weer uitgerust(er) wakker kunt worden.

3 oktober: over kracht en last in balans

Je bent in balans als dat wat je aankunt in evenwicht is met de eisen die aan je worden gesteld. Je kracht en je last zijn dan even groot. Draagkracht helpt om het leven goed aan te kunnen. In deze workshop onderzoek je jouw balans.